رئیس سازمان مدیریت بحران رژیم ایران، روز سه‌شنبه سوم خرداد، از رسیدن تعداد جان‌باختگان متروپل به ۱۱ نفر خبر داد و گفت: «حدس می‌زنیم تعدادی در زیرزمین متروپل گرفتار باشند و در تلاش هستیم هر چه زودتر به قسمت زیرزمین برسیم.»

محمدحسین نامی اظهار داشت: تعداد مصدومان و مجروحان حادثه هم تا این لحظه ۳۲ نفر است.

در همین حال موضوعی مهم‌تر از آمار قربانیان و مصدومان تعداد افرادی است که گفته می‌شود زیر آوار محبوس مانده‌اند.

محمدحسین نامی در این باره گفت: «هنوز نمی‌توان آماری با دقت بالا اعلام کرد، زیرا کسی آماری ندارد. حدس می‌زنیم تعدادی در زیرزمین متروپل گرفتار باشند و در تلاش هستیم هر چه زودتر به قسمت زیرزمین برسیم.»

این در حالی است که پیشتر رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر به روزنامه جام جم گفته بود که عمليات امداد و نجات در طبقات ساختمان متروپل تمام شده، اما عملیات جست‌وجو و نجات توسط نیروهای امدادی و عملیاتی هلال احمر در زيرزمين ادامه دارد.

در همین حال روزنامه شرق روز سه‌شنبه از انتشار اخباری ضدونقیض درباره حسین عبدالباقی، مالک ساختمان، خبر داده بود.

به نوشته این روزنامه، در حالی که در شبکه‌های اجتماعی پیشتر خبر متواری بودن این فرد منتشر شده بود، اخباری هم از مرگ او در ساختمان و همین طور بازداشت او منتشر شده بود.

اما ساعتی بعد خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه رژیم ایران، بدون اشاره به نام این فرد از مرگ او در جریان حادثه خبر داد.

در حال حاضر تمام مقامات استانی و کشوری از دادستان کل تا نمایندگان مجلس وعده برخورد با «مسببان» حادثه را داده‌اند.

به گفته دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان، «تا این لحظه ده نفر از عوامل اصلی در اجرای پروژه دستگیر شدند. از جمله شهردار فعلی آبادان و شهرداران سابق آبادان. همچنین تعدادی از پرسنل شهرداری و ناظرانی که در اجرای این پروژه نظارت داشتند به عنوان متخلفان و عواملی که در بروز حادثه دخیل بودند، دستگیر شده‌اند.»

اما نوک پیکان اعتراض و انتقاد در پی ریزش ساختمان در آبادان به سوی حسین عبدالباقی است که گفته می‌شود با وجود اخطارها به‌ویژه از سوی سازمان مهندسی به ساخت این بنا بدون توجه به الزامات ساختمان‌سازی ادامه داده است.

در همین زمینه روز سه‌شنبه کپی گزارش مهندس ناظر ساختمان مذکور مورخ دی‌ماه سال ۹۹ در توئیتر منتشر شد که حاکی از حکم مهندس ناظر به «توقف کار» تا زمان رسیدگی به ایرادات است.

با این حال منتقدان می‌گویند که ساخت این بنا بدون توجه به این گونه ایرادات ادامه یافته است.

هنوز گزارش رسمی از علت این حادثه منتشر نشده است، اما سرپرست سازمان نظام‌ مهندسی علت این حادثه را بی‌توجهی شهرداری به گزارش مهندسان ناظر و ساخت اضافی و غیرقانونی سه طبقه بالایی این برج عنوان کرده است.

خبرگزاری «ایسنا» در همین زمینه نوشت: «عدم اخذ برخی مجوزها، سستی بنا و عدم مهندسی دقیق این برج، سه فاکتور اصلی بروز این حادثه‌اند که پیکان اتهام را باز هم به سمت مدیران ناکارآمد و مدیران فراری از قانون نشانه می‌گیرد.»

روز سه‌شنبه همچنین خبر رسید که احمد وحیدی، وزیر کشور، و محسن رضایی، معاون اقتصادی ابراهیم رئیسی، در محل ساختمان متروپل در آبادان حاضر شده‌ و جلسه کمیته بحران را در همین محل برگزار کرده‌اند